GGZ Friesland Logo

Zoekformulier

Zoeken

Hoofdnavigatie

Hoofdnavigatie:


Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina


Ervaringsverhalen eetstoornissen

 

 • Ervaring van patiënte over binge eating disorder
  Ik vond het een heel zwaar, emotioneel maar ook leerzaam en verhelderend jaar. Een jaar waarin ik mezelf opnieuw heb leren kennen, waarin ik enorm gegroeid ben als persoon en waarin ik heb geleerd dat ik er mag zijn zoals ik ben, dat ik het waard ben en dat ik mezelf mag en kan accepteren.

  Voordat ik de behandeling begon had ik vaak last van eetbuien, deze zijn vanaf het begin van de behandeling niet meer voorgekomen maar maakten plaats voor snaaibuien. In situaties van spanning of wanneer ik moe was of alleen thuis, was snaaien de manier om rustig te worden. Door deze situaties in te brengen, erover te praten en inzicht te krijgen in mijn triggers heb ik geleerd om andere manieren te vinden om de onrust weg te krijgen en spanning omlaag te brengen. Ik ben veel meer gaan praten, ben afleiding buiten huis gaan zoeken, meer gaan bewegen en kwam er zo achter dat er een heleboel andere (en betere) manieren zijn om dezelfde rust te krijgen.
  Lees meer

 

 • Ervaring van patiënte over anorexia nervosa (1)
  Na 15 jaar geleefd te hebben met anorexia was ik het zat. Ik wilde ervan af, daarnaast kon ik ook niet meer, ik was op. Het leiden van een dubbelleven, geïsoleerd leven en het continue liegen was mij opgebroken. Bij de start van mijn behandeling was het erg wennen dat men mij begreep, mijn gekke gedachten over eten en alle andere dingen. Ik slikte al maandenlang minimaal 210 laxeertabletten per week en deed jarenlang 3300 oefeningen per dag. Zo terug kijkend op 11 maanden intensieve behandeling is er veel veranderd. Ik heb een fundament gebouwd voor een verder leven. Ik heb veel over mijzelf geleerd wat ik zal meenemen in het dagelijks leven!
  Lees meer

   
 • Ervaring van patiënte over anorexia nervosa (2)
  Ze stopte tijdelijk met haar studie vanwege haar eetstoornis anorexia. Ze besloot om vijf dagen in de week in therapie te gaan. Om op die manier haar ziekte te overwinnen. Inmiddels is ze klaar met de therapie, die voor haar een periode van zeven moeilijke maanden betekende.
  Lees meer