GGZ Friesland Logo

Zoekformulier

Zoeken

Hoofdnavigatie

Hoofdnavigatie:


Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina


Ervaringsverhaal persoonlijkheidsstoornis

Borderline 

 

Voor Anne was het alles of niets
Toen Tom voor het eerst oog in oog stond met Anne had hij geen idee van het turbulente leven dat ze achter de rug had. Pas later kwamen de verhalen. Over de ruzies, de relaties die keer op keer mislukten, de afgebroken opleidingen en de experimenten met alcohol en drugs. Anne heeft een borderline persoonlijkheidsstoornis. Vorig jaar zijn Tom en Anne getrouwd.

‘Natuurlijk had ik weg kunnen lopen, maar zo ben ik niet. Ook toen het slecht ging, ben ik bij haar gebleven. Nu gelooft ze weer in een betere toekomst. In haar jeugd ging het al mis. Thuis was het altijd ruzie en ze experimenteerde met alcohol en drugs. Haar impulsieve levensstijl zette ze ook daarna voort. Voor Anne was het alles of niets. Ze versleet het ene vriendje na het andere. Het waren korte stormachtige relaties die ze zonder voorbehoud begon. Een paar maanden later was het allemaal niets en zette ze de jongen weer aan de kant. Ook begon ze zichzelf te snijden. Het evenwicht was zoek. Vaak was zo ellendig dat ze dood wilde. Ze heeft een einde aan haar leven proberen te maken. Gelukkig is dat niet gelukt. Misschien bedoelde ze het ook meer als een signaal voor haar omgeving.

Nu is Anne rustiger, hoewel ze af en toe nog terugvalt. Ze neemt medicijnen en praat geregeld met haar vaste behandelaar. Ik ben blij dat ik haar kan helpen, want het is een prachtmeid!'

Hoofdpagina Persoonlijkheidsstoornis