Ervaringsdeskundige

Geplaatst op: 24-09-2019 | Solliciteren voor: 23-10-2019

Mensen verder brengen waar ze naar toe willen
Samenwerken met professionals vanuit de GGZ én de Verslavingszorg

Regelmatig gaan psychische klachten en verslavingen hand in hand en versterken ze elkaar. In Zuidwest-Friesland hebben GGZ Friesland  en Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) daarom de krachten gebundeld in een aantal zogenoemde FACT+-teams. In deze teams werken experts op het gebied van psychiatrie en verslaving samen om cliënten met een psychiatrische stoornis en/of verslavingsproblematiek een geïntegreerde behandeling te bieden.

Het FACT+-team biedt behandeling en begeleiding in de directe omgeving van de cliënt en richt zich daarbij op (medische) behandeling, medicatieverstrekking en hulp bij zaken als huisvesting, financiën, werk, dagbesteding, (verbetering van) lichamelijk welzijn en psychiatrische problematiek. De FACT+-teams werken vanuit de visie van herstelondersteunende zorg, hierbij staat het herstel van de cliënt centraal. Er wordt nauw samengewerkt met familie en naasten, maar ook met sociale wijkteams en andere betrokken instanties.

Werken in een FACT+-team betekent kansen om je te ontwikkelen op verschillende vakgebieden, doordat je samenwerkt met professionals vanuit de GGZ én de Verslavingszorg. Je komt in een team terecht waar jouw expertise tot volle bloei kan komen, waar je de kracht van de samenwerking tussen GGZ Friesland en VNN dagelijks ondervindt en zelf ook dagelijks nog  een stukje  kunt groeien. 

Bekijk deze video voor een inkijk in de unieke werkwijze van FACT+: https://www.youtube.com/watch?v=aX_2qUG1A_k

Voor de FACT+ -teams Sneek Stad én Sneek Regio (je werkt dus voor 2 teams) zijn we per direct op zoek naar een

Ervaringsdeskundige
32 uur

Functie-informatie:

 • Je observeert, begeleidt en ondersteunt cliënten bij hun dagelijkse werkzaamheden en stimuleert hun zelfredzaamheid. Je bezoekt de cliënten, zoveel mogelijk, in hun eigen sociale omgeving.
 • Je vervult, indien nodig, een brugfunctie tussen familie/naasten, cliënt en hulpverlening met als doel de samenwerking te bevorderen.
 • Je ondersteunt cliënten bij het (her)vinden van de eigen kracht en het vermogen om keuzes te maken. Je schept voorwaarden die bevorderend zijn voor hun herstelproces om op die manier een hernieuwd perspectief op het leven te krijgen.
 • Je stimuleert en ondersteunt cliënten bij het opzetten, onderhouden en/of uitbreiden van hun sociale netwerk.
 • Je ondersteunt cliënten individueel maar bent ook in staat om dit in groepsverband (bijvoorbeeld Herstellen doe je Zelf) te doen.
 • Je kijkt positief kritisch naar de verleende zorg en bespreekt deze binnen het team en geeft, waar nodig, gericht advies.
 • Je bent gedegen op de hoogte van de herstelvisie van GGZ Friesland en brengt dit over op cliënten, familie/naasten en je collega’s.

Wij vragen:

 • Je beschikt over het diploma HBO ad Ervaringsdeskundige (in Zorg en Welzijn) of je rondt deze opleiding binnenkort af met een diploma.
 • Je hebt persoonlijke ervaring met verslaving en/of een psychiatrische aandoening en de behandeling daarvan en hebt hierin zelf een herstelproces doorgemaakt. In de afgelopen twee jaar ben je niet in behandeling geweest voor verslavingsproblematiek. Je hebt voldoende afstand van de eigen doorleefde ervaringen.
 • Je kunt de eigen ervaringen toepassen in de begeleiding van cliënten. Je hebt voldoende tact, invoelend vermogen, geduld en creativiteit om cliënten te stimuleren en te activeren tot stappen en/of activiteiten in het kader van hun herstelproces.
 • Je beschikt over inlevingsvermogen, empathie, flexibiliteit, humor en creativiteit. Daarnaast zijn, gezien de complexe doelgroep, overtuigingskracht, doorzettingsvermogen, grenzen stellen en een consequente houding ook een pré.
 • Je kunt goed zelfstandig werken en bent in staat samen te werken binnen een multidisciplinair team.
 • Je hebt een goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheid die aansluit bij de doelgroep en je hebt een goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid om te kunnen rapporteren.
 • Je beschikt over een rijbewijs B en gezien de aard van het werk over een eigen auto.
 • Je beschikt over goede planningsvaardigheden zodat het voor de collega’s in beide teams duidelijk is wanneer je in welk team werkt.
 • Onderdeel van de aanstellingsprocedure is, dat je een Verklaring Omtrent het Gedrag kunt overleggen.

Wij bieden:

 • Inschaling in FWG 40 (mits in bezit van eerder genoemd diploma).
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ, en secondaire arbeidsvoorwaarden zoals onder meer een fietsenplan en bedrijfsfitness regeling.
 • Een dienstverband voor de duur van één jaar. Voor medewerkers met een vast dienstverband bij GGZ Friesland is dit voor onbepaalde tijd.  

Informatie en sollicitatie:
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Freddy van der Veen, algemeen manager, telefoonnummer 06-13786057 of Kerah Ninah Lap, coördinator Herstelcentrum Friesland, telefoonnummer 06-83527953.
Je sollicitatie per e-mail onder vermelding van vacaturenummer HB 19108, kun je voor 23 oktober 2019 sturen naar vacatures@ggzfriesland.nl.

Voor deze vacature wordt zowel gelijktijdig in- als extern geworven. Bij gelijke geschiktheid wordt voorrang gegeven aan een interne kandidaa
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

« Terug naar overzicht Reageren

Meer weten?

Direct hulp nodig?