De Socialrun: kom ons aanmoedigen langs de route!

Geplaatst op: 02-09-2020

Over ruim twee weken is het zover: de Socialrun. Een team van GGZ Friesland gaat 555 kilometer lopen en fietsen door grotendeels eigen provincie. Alles voor het goede doel: tégen stigma’s van psychiatrische patiënten en vóór meer betrokkenheid van hen bij de samenleving en andersom! Maar waar gaan onze lopers en fietsers langs? En wat kun jij doen om ons aan te moedigen?

De route
Een deel in Groningen, een deel in Drenthe, maar natuurlijk zijn we vooral in het eigen Heitelân te volgen!
Misschien komen we door je stad, je dorp of zelfs je straat! De route die we volgen, kun je zien op het kaartje. Let op: er kunnen nog aanpassingen gedaan worden aan de route! 

Een kleine greep uit enkele doorkomstplaatsen en tijden:
Vrijdag 18 september: Start Franeker (10.00), Sneek (14.00), Sudermeer (17.45), Goïngaryp (23.00);
Zaterdag 19 september: Drachten (4.30), Wolvega (9.45), Vledder (13.45), Westerbork (18.00), Smilde (22.00);
Zondag 20 september: Zuidlaren (3.45), Grijpskerk (9.00), Dokkum (13.00), Leeuwarden (15.45), Franeker (finish, 17.15).

Moedig ons aan of help ons!
Een figuurlijk duwtje in de rug kan nooit kwaad als je 555 kilometer gaat lopen of fietsen. Dus kom langs de kant van de weg staan om ons aan te moedigen! Laat je kinderen een mooi bord maken met een aanmoedigingskreet, teken met stoepkrijt op de weg of zet een spandoek in de tuin! Je helpt niet alleen ons, maar indirect ook het goede doel – daarvoor doen we dit immers. (PS: een bakje koffie om een korte, spontane pauze in te gelasten slaan we niet af!)

Wil je meer informatie over wat je kunt doen om ons te helpen? Of heb je leuke suggesties? Vraag het gerust, mail naar joeri.van.der.goot@ggzfriesland.nl

Sponsoren? Dat kan!
Natuurlijk kun je ook nog altijd geld doneren om zoveel mogelijk in te zamelen voor de projecten van Socialrun. En echt waar: 100 procent van het geld komt ten goede aan projecten die helpen om mensen met een psychiatrische aandoening beter te betrekken bij de samenleving en om stigma’s tegen te gaan! Kijk daarvoor op ggzfriesland.nl/socialrun.

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?