Coronabesmetting Van Andel Ouderenpsychiatrie locatie de Parlevinker in Harlingen

Geplaatst op: 23-10-2020

Op de Van Andel Ouderenpsychiatrie afdeling de Parlevinker (onderdeel van GGZ Friesland) in Harlingen is een patiënt besmet geraakt met het coronavirus. Er verblijven momenteel 20 patiënten op deze afdeling. Zij worden nu allemaal in isolatie op hun eigen kamer verpleegd. Medewerkers op de afdeling verlenen nu de zorg met persoonlijke beschermingsmiddelen en krijgen daarbij ondersteuning van medewerkers die geschoold zijn om te werken op de corona-afdeling van GGZ Friesland.

Er wordt op dit moment bron- en contactonderzoek uitgevoerd. De afdeling is op dit moment gesloten voor bezoek.

Over de aard en ernst van de besmettingen worden uit oogpunt van privacy van de betrokkenen verder geen mededelingen gedaan. We vragen daarvoor uw begrip.

Wel benadrukken we dat we als GGZ Friesland al vanaf het begin van de coronapandemie op al onze locaties alle benodigde (voorzorgs)maatregelen hebben genomen. Dit varieert van inslaan van ruim voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen al in het voorjaar tot uitgebreide interne en externe voorlichtingscampagne en het gebruik van onze eigen teststraat, om enkele voorbeelden te noemen.

De Parlevinker is een onderdeel van Van Andel ouderenpsychiatrie waar ouderen verblijven die zowel een psychiatrische stoornis als somatische klachten ondervinden.

« Terug naar overzicht

Meer weten?

Direct hulp nodig?