GGZ Friesland Logo

Zoekformulier

Zoeken

Hoofdnavigatie

Hoofdnavigatie:


Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina


Clientportaal nu voor alle clienten van Denk beschikbaar!

11 december 2012

Cliënten van Denk, het onderdeel van GGZ Friesland voor lichtere problematiek, krijgen voortaan een eigen online behandelomgeving, het MijnDenk cliëntportaal. Na te hebben ‘proefgedraaid' met een groep cliënten, krijgt nu elke nieuwe cliënt van Denk een portaal tot zijn beschikking en zal gedurende een aantal maanden een pilot worden gedraaid.

Beveiligd cliëntportaal ter ondersteuning van de behandeling
In het Cliëntportaal kunnen cliënten hun eigen dossier inzien (van behandelplan tot rapportages), een vijf G-schema invullen, een dagboek en stemmingsmeter bijhouden en mailen met de behandelaar(s). Dit laatste gebeurt in tegenstelling tot gewoon mailverkeer in een geheel beveiligde omgeving. Cliënten kunnen daarnaast hun eigen inschrijving via het portaal doen en vragenlijsten invullen. Op korte termijn zal het mogelijk zijn behandelmodules en psycho-educatie via het portaal aan te bieden.

Koppeling met het EPD
De zaken die cliënten invullen vallen voor een deel rechtstreeks door in het EPD. Een eventuele reactie van de behandelaar aan de cliënt wordt vanuit het EPD gestuurd en daar ook opgeslagen. Dit betekent dat behandelinhoudelijke informatie die uitgewisseld wordt dus direct geborgd is in het EPD. GGZ Friesland is met Denk de eerste instelling in de geestelijke gezondheidszorg die een koppeling tussen een cliëntportaal en het EPD heeft gerealiseerd.

Toegang tot het cliëntportaal
Cliënten van Denk ontvangen na aanmelding een mail ter bevestiging met daarin de codes voor het cliëntportaal. Via de website van Denk http://www.denk.nl/ wordt men via de button MijnDenk doorgelinkt naar het inlogscherm van het portaal.

Instructievideo's
Om cliënten op weg te helpen met het cliëntportaal zijn meerdere instructiefilmpjes gemaakt waarmee cliënten wegwijs worden gemaakt en uitleg wordt gegeven over de verschillende onderdelen binnen het portaal.