GGZ Friesland Logo

Zoekformulier

Zoeken

Hoofdnavigatie

Hoofdnavigatie:


Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina


Behandeling suïcidaliteit

Wanneer u zelfmoordgedachten heeft of een zelfmoordpoging heeft gedaan, is het belangrijk om hierover te praten. Samen met anderen zijn problemen vaak beter op te lossen dan voor u alleen. Naast gesprekken met bekenden is er ook professionele hulp mogelijk. Betrokken en getrainde hulpverleners van GGZ Friesland kunnen samen met u de problemen in kaart brengen en helpen op te lossen. Met hulp van familie of vrienden en ondersteuning van een hulpverlener kunt u werken aan een leven waarin u weer perspectief ervaart.

Om zoveel mogelijk mensen met onze hulp te bereiken trainen we niet alleen de eigen medewerkers, maar ook politie, huisartsen, mensen werkzaam in de verslavingszorg, dominees en pastores.

Hulp bij uw suïcidale gedachten

De behandeling bestaat uit het verkrijgen van inzicht in uw situatie en het grip krijgen op negatieve gedachten. Ook krijgt u begeleiding in het oplossen van problemen die uw leven beïnvloeden en leert u verwarrende gedachten te ordenen.

Begeleiding na een suïcidepoging

Een suïcidepoging is ingrijpend, voor de betrokkene en zijn of haar omgeving. Na een suïcidepoging is het gevaar niet geweken, is er kans op een volgende poging, met het risico op een fatale afloop. Om dat te voorkomen is behandeling van groot belang. De behandeling zal zich in de eerste plaats vaak richten op de depressie, psychose of andere psychiatrische stoornis waar iemand mee tobt.

Wilt u zich aanmelden voor hulp?

Neemt u dan contact op met uw huisarts. Deze kan u doorverwijzen naar GGZ Friesland.

Liever nu direct met iemand bellen, mailen of chatten?

Zelfmoord, zelfdoding, niet meer willen leven of suïcide. Hoe u het ook noemt, bij 113Online kunt u hierover praten. Anoniem, vrij en open. Via de telefoon, e-mail of chat. U kunt 24 uur per dag vertellen over uw angsten, depressiviteit en gepieker.

Bent u al in behandeling?

Klik dan hier voor meer informatie en downloads.

Bent u nabestaande?

Klik dan hier voor meer informatie en downloads.