GGZ Friesland Logo

Zoekformulier

Zoeken

Hoofdnavigatie

Hoofdnavigatie:


Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina


Behandeling

GGZ Friesland geeft trainingen over het omgaan en voorkomen van burnout. Deze training is voor mensen die dreigen vast te lopen of vastgelopen zijn in hun werk en waarbij er zicht is op re-integratie.

Groepstrainingen

Uit ervaring blijkt dat een groepsbehandeling betere resultaten geeft bij de behandeling van een burnout dan kortdurende, individuele behandeling. U herkent de problemen van een ander en u kunt gedachten met elkaar uitwisselen. Door deze uitwisselingen worden de patronen zichtbaar die leiden tot een burnout. 

Inhoud van de trainingen

In twaalf bijeenkomsten krijgt u inzicht in de valkuilen, die tot burnout kunnen leiden. Ook krijgt u handvatten om herstel te bevorderen en terugval te voorkomen. We gaan in op mentale aspecten en op de bewustwording van lichaamssignalen. U leert beter te ontspannen, uw eigen grenzen te herkennen en hier goed mee om te gaan. Ook wordt u zich bewust van irrationele gedachten en hoe u deze kunt wijzigen. U krijgt zicht op uw valkuilen, beperkingen en mogelijkheden. Ook is er aandacht voor assertiviteit en het effectief omgaan met uw tijd.

Het resultaat van de trainingen

Het belangrijkste effect na de training is dat u innerlijke spanning beter kunt signaleren en adequater kunt reageren. U leert zich meer te ontspannen en het werk beter los te laten. Ook krijgt u meer zicht op uw valkuilen en lukt het u beter deze te vermijden. Uiteindelijk kunt u hierdoor effectiever omgaan met uw werksituatie, doordat u andere patronen heeft aangeleerd. U heeft geleerd om een te hoog streefniveau en verantwoordelijkheidsgevoel los te kunnen laten en u bent in staat vaker nee te zeggen. Ook kunt u beperkingen nu beter accepteren.