GGZ Friesland Logo

Zoekformulier

Zoeken

Hoofdnavigatie

Hoofdnavigatie:


Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina


Angstig of paniekerig

Iedereen is weleens bang of in paniek. En dat is maar goed ook, want angst waarschuwt voor gevaar. Maar als u bang bent terwijl er eigenlijk geen aanleiding voor is, dan is er iets aan de hand.

Angst kan verschillende vormen aannemen: van voortdurende bezorgdheid of piekeren tot heftige aanvallen van paniek en angst daarvoor. Bovendien kunnen er door de angst problemen bijkomen in de vorm van somberheid, concentratieproblemen en gezondheidsproblemen.

Belemmert angst uw dagelijks leven?

Bent u vaak angstig, terwijl er eigenlijk geen sprake is van (reeël) gevaar? Vermijdt u gewone situaties steeds vaker, maar neemt uw angst er niet door af? Bent u dagelijks bezig met piekeren over mogelijke tegenslagen of gevaren die zich in de toekomst voor kunnen doen? Controleert u urenlang of u alle deuren, ramen of het gas wel hebt afgesloten? Raakt u regelmatig in paniek bij het idee dat u een telefoontje plegen? Of piekert u voortdurend over uw gezondheid en kunt u dit niet loslaten ondanks het feit dat de doktoren niets hebben kunnen vinden? Dan kan het heel goed zijn dat u een angststoornis heeft. De eerste stap is toegeven en accepteren dat er iets aan de hand is. Neem uw gevoelens en klachten serieus. Angststoornissen zijn goed te behandelen.

 

Lees meer: