GGZ Friesland Logo

Zoekformulier

Zoeken

Hoofdnavigatie

Hoofdnavigatie:


Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina


Als angst of somberheid uw leven beheerst


Als angst of somberheid uw leven beheerst is het tweede thema van de Publieksacademie en staat in het teken van depressies en angsten. Dit zijn veelvoorkomende stoornissen, waarvan de impact vaak wordt onderschat.  Een depressie of angststoornis kan zo ingrijpend zijn, dat werk en het onderhouden van sociale contacten en hobby’s onmogelijk wordt. Een sociaal isolement is dan het gevolg, hierover vertelt ervaringsdeskundige Sjoerd Steegstra openhartig in deel één van de uitzending. Deel twee gaat over de oorzaken en deel drie over de behandeling ervan.


Wat zijn de oorzaken van een angststoornis of een depressie?

In dit deel licht psychiater Ellen Swart het biopsychosociale model toe. Ze vertelt wat er gebeurt in de hersenen als iemand last heeft van een depressie, maar ook wat de psychische en sociale oorzaken kunnen zijn. Bekijk de video.


Hoe worden angst- en depressieklachten behandeld?

In deel drie vertelt GZ-psychoolog Lotte Lanser over de behandeling van onder andere angststoornissen. Wat is nou cognitieve gedragstherapie, hoe leg je dat uit op een verjaardag? Ze laat zien hoe mensen met behulp van een rietje therapie krijgen voor hun angstklachten. Bekijk deel drie.In de media

Alle artikelen en advertenties omtrent de Publieksacademie Als angst of somberheid uw leven beheerst vindt u hieronder.
- Aankondiging Als angst of somberheid uw leven beheerst


<< Terug