Praktijkondersteuner

Geplaatst op: 23-06-2021

Praktijkondersteuner Huisarts GGZ 

De inzet van praktijkondersteuners GGZ is vooral bedoeld om de spilfunctie van de huisarts in de eerstelijnszorg te versterken en substitutie van zorg te bevorderen. Hierdoor vinden minder verwijzingen plaats naar de basis- en specialistische GGZ en wordt zelfmanagement door patiënten gestimuleerd. Door middel van preventie, triage, kortdurende behandeling/begeleiding en gerichte doorverwijzing kan de POH-GGZ de huisarts zorginhoudelijk ondersteunen bij het verlenen van zorg aan (chronische) patiënten met klachten van (mogelijk) psychische, psychosociale aard. Momenteel maakt meer dan 90% van de huisartsen in Friesland gebruik van een POH-GGZ en is bij meer dan 50% van de huisartsen de POH-GGZ in dienst van GGZ Friesland.

Voor een aantal huisartsenpraktijken in Friesland zijn we op zoek naar een:

POH-GGZ
Vanaf 8 uren per week

Functie-informatie:

Binnen de functie ondersteun je huisartsen in het begeleiden/behandelen van patiënten met psychische en/of psychosociale problematiek. Je bent in staat binnen enkele gesprekken de problemen en hulpvragen in kaart te brengen, een adequate triage te verrichten en tot een passend advies te komen. Je biedt snel, vakkundig en laagdrempelig hulp aan patiënten in een voor hen vertrouwde omgeving. Samenwerking met andere disciplines (zowel binnen als buiten de praktijk) is van groot belang.

Wij vragen

Je hebt een afgeronde opleiding POH-GGZ bij een door de Landelijke Vereniging POH-GGZ erkende instelling. Je kunt zelfstandig werken vanuit een grote mate van eigen verantwoordelijkheid, maar je weet ook wanneer afstemming van je wordt verwacht. Je hebt een brede kennis en ervaring in de ambulante psychiatrische hulpverlening. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en gesprekstechnieken, kennis van de sociale kaart, kun je planmatig  werken en ben je een netwerker.  Je hebt een stevige persoonlijkheid met een flexibele instelling en ben je leergierig. In samenwerking ben je laagdrempelig, daadkrachtig en integer.

Wij bieden

Als POH-GGZ heb je een uitdagende, zelfstandige en afwisselende functie binnen kleine ondernemersgerichte praktijken met veel ruimte voor eigen initiatief, ontplooiing  en ontwikkelmogelijkheden. Door onder andere intervisiegroepen, scholing en gezamenlijke werkoverleggen houd je goed contact met collegae POH-GGZ en met je werkgever GGZ Friesland.
Je wordt betaald conform CAO-GGZ, schaal 55.

Sollicitatie en informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Norbert Kuipers, algemeen manager, telefoonnummer 06 - 20 95 47 37.

« Terug naar overzicht Reageren

Meer weten?

Direct hulp nodig?