Opleidingsplaats GZ psycholoog Kind & Jeugd GGZ

Geplaatst op: 06-04-2021

GGZ Friesland, de organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de provincie Friesland, biedt professionele hulp aan mensen met psychiatrische stoornissen of ernstige psychische problemen. Jaarlijks maken zo'n 12.000 mensen gebruik van onze zorg.

Een belangrijk onderdeel vormt de ambulante behandeling van kinderen en jongeren binnen Kinnik, het Jong Volwassenen Circuit (JVC) en FACT jeugd. Bij onze doelgroep is er sprake van een groot scala aan psychiatrische problematiek en ontwikkelingsstoornissen. Wij werken met kinderen vanaf ongeveer 2½ jaar en jongeren tot en met 25 jaar oud.

Kinderen en jongeren groeien doorgaans op binnen een gezin en brengen veel tijd door op school. Het betrekken van de verschillende levensdomeinen en het gezinsgericht werken vormt een belangrijk onderdeel van de behandeling van deze doelgroep. Onze focus binnen de behandelingen ligt bij het herstel van de kinderen en jongeren en daarmee bij het herstel van de afstemmingproblemen die ouders, opvoeders en kinderen/jongeren ervaren ten gevolge van ernstige psychiatrische problematiek. In onze teams werken wij multidisciplinair. De behandelingen zijn zowel individueel als in een groep.

Wij  luisteren, ondersteunen en helpen kinderen en jongeren om hun identiteit te herwinnen.  Om te leren ontdekken wie zij zijn en zich daarin te ontwikkelen binnen hun mogelijkheden. We werken altijd samen met familie en netwerk want herstellen doe je samen.

GGZ Friesland geeft ruime aandacht aan toegepast wetenschappelijk onderzoek om behandelingen te evalueren en te verbeteren. En om ook in de toekomst patiënten de beste behandeling te kunnen bieden is opleiden voor ons dan ook vanzelfsprekend. Binnen GGZ-Friesland zijn erkende opleidingen tot psychiater, GZ-psycholoog, klinisch psycholoog, psychotherapeut en verpleegkundig specialist.

Per september 2021 hebben we een vacature voor een

psycholoog / orthopedagoog in opleiding tot GZ psycholoog
Kind & Jeugd GGZ

36 uur per week

De GZ-psycholoog in opleiding zal tijdens de opleiding werkervaring opdoen binnen verschillende settingen/teams. We zien een gezondheidszorgpsycholoog als een breed opgeleide professional, die werkzaam kan zijn in alle sectoren van de gezondheidszorg, als zelfstandig diagnosticus, met kennis en vaardigheden met betrekking tot indicatiestelling en in staat ontwikkelingsstoornissen, psychische stoornissen en problemen in de persoonlijke levenssfeer te behandelen.

In het kader van breed opleiden zal je het eerste van je twee opleidingsjaren binnen Fier werkzaam zal zijn. In het tweede jaar werk je op de polikliniek van Kinnik, het JVC of het FACT jeugdteam. Fier is een landelijk expertise- en behandelcentrum voor slachtoffers van geweld binnen afhankelijkheidsrelaties. Het opleidingstraject biedt daarmee een unieke kans om ervaring op te doen binnen twee belangrijke sectoren in de gezondheidszorg.

Functie-informatie:

De psycholoog/orthopedagoog i.o. tot gezondheidszorgpsycholoog is werkzaam bij Kinnik, de Kind- en Jeugddivisie, of het JVC van GGZ Friesland.
De werkzaamheden zijn gevarieerd:

 • diagnostiek, zoals intakegesprekken, uitvoeren van psycho-, diagnostische onderzoeken en spelobservaties;
 • indicatiestelling;
 • psycho-educatie, ouderbegeleiding en mediatiebehandeling, in samenwerking met IPG en systeemtherapeuten;
 • geprotocolleerde CGT behandelingen bij kinderen en jongeren, zowel individueel als in groepen. Eventueel in samenwerking met vak-therapeuten;
 • deelname aan multidisciplinaire overleggen.

Wij vragen:

 • vooropleidingseisen zoals gesteld door de Postdoctorale opleiding GZ-psycholoog;
 • zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken;
 • ervaring en affiniteit met (cognitief) gedragstherapeutische behandelmethodieken;
 • ervaring met psychologisch onderzoek;
 • bij voorkeur beheersing van de Friese taal;
 • rijbewijs en in bezit van auto.

Wij bieden:

 • een leer-arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (voor de duur van de opleiding), voor 36 uur per week;
 • inschaling FWG functiegroep 60;
 • arbeidsvoorwaarden conform de cao GGZ;
 • supervisie in de tijd van de werkgever;
 • deze opleidingsplek is verbonden aan de GZ opleiding van PPO, locatie Groningen.

Informatie en sollicitatie:

Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met Sanne Swart, P-opleider.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 20 mei 2021.

We zien je sollicitatiebrief, uitgebreid CV en LOGO-verklaring graag tegemoet!

« Terug naar overzicht Reageren

Meer weten?

Direct hulp nodig?