Manager Behandelzaken

Geplaatst op: 03-05-2021

Manager behandelzaken HIC Heerenveen
Ben jij een psychiater die extra gemotiveerd is om mensen te helpen die een ernstige psychiatrische crisis doormaken? Wil jij het verschil maken voor patiënten waarvoor een gesloten opname tijdelijk nodig is? En zie jij de kansen om samen met patiënt en naasten de crisis terug te brengen, zodat de ambulante behandeling weer veilig vervolgd kan worden? Dan zien we je graag terug op de High & Intensive Care (HIC) klinieken in Heerenveen als psychiater en tevens:

Manager behandelzaken
32 - 36 uur per week

Binnen onze HIC kliniek proberen wij een bijdragen te leveren aan het herpakken van de eigen regie van onze patiënten. Op die manier kunnen zij met ondersteuning van ons werken aan hun herstel. GGZ Friesland heeft naast onze HIC kliniek in Heerenveen ook nog een HIC in Leeuwarden. We werken in de HIC kliniek Heerenveen met een multidisciplinair team. Samen leveren we een actieve bijdrage aan de toepassing en doorontwikkeling van HIC behandeling en zorg. De zorg die we leveren is een unieke combinatie van HIC behandeling en IHT in de vorm van acute dag- en thuisbehandeling. Daarnaast hebben we een 24 uur per dag, 7 dagen per week een crisisdienst die onder de spoedeisende psychiatrie is ondergebracht.

Ons enthousiaste team timmert hard aan de weg voor het terugdringen van dwang en drang. Door middel van praktijkonderzoek en vertaling van de HIC normen naar de werkvloer is het ons doel om de geboden HIC behandeling en zorg nog verder te professionaliseren. Onze lijnen met de FACT teams, de forensische psychiatrie en andere interne en externe ketenpartners zijn kort en de samenwerking is optimaal geregeld om de patiënt zo goed mogelijk te kunnen helpen. Ook is de HIC een vast onderdeel in de A-opleiding, waarbij er AIOS werkzaam zijn binnen de kliniek.

Waar bestaat jouw functie uit?

 • Je wordt ingezet als regiebehandelaar of als behandelaar en participeert als behandelaar ook in de crisisdienst van GGZ Friesland;
 • Het verrichten van werkzaamheden conform het beleid van de GGZ Friesland en passend binnen het professioneel statuut;
 • Op- en bijstellen van behandelplannen en leiden van evaluaties en behandelingen;
 • Je levert vanuit jouw professionaliteit een bijdrage aan alle onderdelen van het diagnostiek- en behandelproces;
 • Uitvoeren van farmacotherapeutische en (deel)behandelingen;
 • Verrichten van wetenschappelijk onderzoek en bijdragen aan beleidsontwikkeling;


Wat vinden wij belangrijk in ons team?
Je vindt uitdaging in actieve participatie in onze belangrijke speerpunten, zoals het terugdringen van dwang en drang toepassing en het terugdringen van suïcides. In het team wordt het als prettig ervaren als je bijdraagt aan de deskundigheidsbevording van de collega’s en een coachende rol speelt. Daarnaast ben je beschikbaar voor in- en externe consultatie en advisering aan collega’s. We zijn als team proactief in het onderhouden van samenwerkingsrelaties binnen de onderdelen van GGZ Friesland en ketenpartners.

 

Wij vragen:

 • Een afgeronde opleiding voor psychiater;
 • Ontwikkelingsgerichtheid en affiniteit met organisatorische aspecten;
 • Een klant- en resultaatgericht attitude gebaseerd op multidisciplinaire samenwerking;
 • Humor, enthousiasme en slagvaardigheid;
 • Bereidheid en flexibiliteit ten aanzien van het werken in de crisisdienst van GGZ Friesland;
 • In bezit van een rijbewijs (B).

Als manager behandelzaken:
Ben je in staat bent om - samen met de manager algemene zaken en in afstemming met de directie - de HIC klinieken verder te positioneren en door te ontwikkelen. Je geeft op inspirerende wijze vorm aan het coachen van de professionals bij de uitvoering van de werkzaamheden. Je hebt een doortastende, praktische en resultaatgerichte benadering, waarbij je sociale en organisatorische aspecten combineert in een motiverende en stimulerende stijl van leidinggeven.

Wij bieden:
Je krijgt van ons een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij GGZ Friesland zoeken wij samen met jou, binnen de grenzen van de CAO, naar de best passende honorering en ureninzet. We bieden ruimte voor innovatie, zijn deskundig, optimistisch en stimuleren eigen initiatief. In overleg is er bovendien veel mogelijk qua aangepaste werktijden in verband met kinderen of andere privéomstandigheden. Er zijn mogelijkheden om scholing te volgen met betrekking tot de doelgroep of te participeren in wetenschappelijk onderzoek. Verder bieden we een dynamische werkplek en een prettige werksfeer met volop ruimte voor nieuwe ontwikkelingen.


Heb je vragen?
Voor inlichtingen over de functie staat Michiel Morshuis (directeur behandelzaken van de HIC klinieken) of Anieta Terpstra (algemeen manager HIC klinieken) je graag te woord. Zij zijn telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 088 - 33 65 604 of per e-mail via: Anieta.terpstra@ggzfriesland.nl en michiel.morshuis@ggzfriesland.nl.

« Terug naar overzicht Reageren

Meer weten?

Direct hulp nodig?