Trajectbegeleider

Geplaatst op: 12-01-2021

Vroeg interventie, insteken op de gezonde ontwikkeling en het meedoen in de maatschappij zijn essentieel in de behandeling van jongeren met psychische klachten. Als dit voor jou ook hout snijdt en je een groot hart hebt voor jongeren(12-25 jaar), dan is deze vacature jou mogelijk op het lijf geschreven. Voor JVC Leeuwarden zijn wij vanaf maart 2021 op zoek naar een:

 Trajectbegeleider
32 uur per week

 

Wie zijn wij?

Wij zijn er voor jongvolwassenen tussen de 15 en 25 jaar oud die dreigen vast te lopen (of al vastgelopen zijn) op sociaal, emotioneel en/of cognitief gebied. Juist in deze levensfase van puber naar volwassene is de persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling van groot belang. Een fase waarin de eigen identiteit begint te vormen, er steeds meer een beroep wordt gedaan op de zelfredzaamheid en een balans moet worden gezocht tussen werk, school, familie en een sociaal leven. Het is voor veel jongeren een spannende tijd vol uitdagingen en nieuwe ontdekkingen. Voor sommige jongeren gaat dit nog een stap verder en is het een moeilijke en kwetsbare tijd met teleurstellingen en onzekerheden. In deze periode is het risico op psychische problemen dan ook veel groter. In die levensfase openbaart 75 procent van de psychiatrische problematiek zich voor het eerst. Om te voorkomen dat deze ontwikkeling te veel wordt verstoord is het belangrijk om hier de juiste hulp voor te krijgen

Het Jongvolwassenen Circuit biedt deze hulp en omvat het specialistische behandelaanbod van GGZ Friesland voor 15 tot 25-jarige. De behandeling  wordt vormgegeven door een samenwerking tussen vier regionale jongvolwassenenteams (poliklinische teams met outreachende mogelijkheden) en vier regionale FACT-Jeugdteams: in Drachten, Leeuwarden Oost- en West, en Sneek.

De FACT-Jeugd teams zijn een samenwerkingsverband tussen GGZ, VNN en Reik en  behandelen voornamelijk outreachend jongeren met complexe psychiatrische problematiek, vaak in combinatie met verslavingsproblematiek en licht verstandelijke beperking. Deze jongeren zijn dikwijls vastgelopen op allerlei levensgebieden vastgelopen zoals een combinatie van problemen op school en in het gezin, woon- en financiële problemen, werkeloosheid en ontbreken dagstructuur- en invulling. Het uiteindelijke doel van FACT-Jeugd is dat jongeren weer grip krijgen op hun eigen leven.  Ook kunnen jongeren worden toe geleid naar reguliere behandeling zoals onder andere bij de ambulante jongerenteams.

De Jongvolwassenteams bestaan uit professionals afkomstig uit verscheidene stoornis-specifieke zorgprogramma’s en kinder- en jeugdpsychiatrie van GGZ Friesland. Ze verlenen in overleg met de jongeren en hun naastbetrokkenen herstel ondersteunende zorg. Behandeling is conform de geldende zorgstandaarden en werken we transdiagnostisch.

Wie zoeken wij?
Voor locatie Leeuwarden zoeken wij een trajectbegeleider voor een combinatie van de teams van FACT-Jeugd en Jongvolwassenenteam.  Je begeleidt en ondersteunt, op methodische wijze en vanuit de visie op de herstel ondersteunende zorg, de cliënten tijdens hun herstelproces; Je inventariseert met de cliënt wensen en mogelijkheden op het gebied van werken, leren en activiteiten; en stelt in samenspraak met het team een deelbehandelplan op en begeleidt en coacht de cliënt in dit onderdeel van het behandelproces; je ontwikkelt en onderhoudt een netwerk van contacten met betrokkenen zoals het UWV, gebiedsteams, scholen en werkgevers.

Op basis van kennis,  ervaring, affiniteit en enthousiasme voel je je als een vis in het water met deze doelgroep en setting. Je bent zelfstandig, flexibel en pro- en creatief. In samenwerking met jongeren heb je een goed inlevingsvermogen en maak je gebruik van een breed palet van onderhandelingsvaardigheden. In denken en doen ben je klant- en resultaat/oplossingsgericht. Je beweegt je gemakkelijk en plezierig in multidisciplinaire  samenwerking en weet je goed gebruik te maken van interne -en externe netwerken. Je bent integer en betrouwbaar.

Je hebt een afgeronde HBO SPH of MWD opleiding en  beschik je over rijbewijs B.

Wat bieden wij?
We bieden je een salaris en arbeidsvoorwaarden conform CAO-GGZ (FWG 50).  Ben je nog niet in vaste dienst van GGZ Friesland dan is de intentie bij goed functioneren je contract na een jaar om te zetten naar een vast contract. Je komt te werken in een enthousiast en gedreven team dat intensief met elkaar samenwerkt, maar werk je ook zelfstandig in een uitdagende baan met een veelzijdigheid aan werkzaamheden. Er zijn ruime ontwikkelmogelijkheden door trainingen en intervisie en heb je inbreng in team- en organisatieontwikkelingen.

Sollicitatie en informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Norbert Kuipers, algemeen manager, telefoonnummer 06 - 20 95 47 37.

« Terug naar overzicht Reageren

Meer weten?

Direct hulp nodig?