Sociaal psychiatrisch verpleegkundige Sneek stad

Geplaatst op: 14-07-2020

13 juli 2020                                                                                        Vacaturenummer 076.20a

Mensen verder brengen waar ze naar toe willen!

Samenwerken met professionals vanuit de GGZ én de Verslavingszorg!

Regelmatig gaan psychische klachten en verslavingen hand in hand en versterken ze elkaar. In Zuidwest-Friesland hebben GGZ Friesland en Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) daarom de krachten gebundeld in een aantal zogenoemde FACT+-teams. In deze teams werken experts op het gebied van psychiatrie én verslavingszorg samen om cliënten met een psychiatrische stoornis en/of verslavingsproblematiek een geïntegreerde behandeling te bieden. Sinds 1 april 2020 hebben we deze succesvolle samenwerking in het werkgebied Sneek Stad uitgebreid. In het kader van een pilot werken we vanuit een volledig geïntegreerde aanpak samen met een deel van het gebiedsteam van de Gemeente Súdwest Fryslân. Hiermee werken we, samen met de cliënt, vanuit één team, één verhaal, één dossier en één plan aan maximale herstelkracht.

Voor het team FACT+ Sneek Stad zijn wij op zoek naar een enthousiaste en bevlogen  

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV)

28 - 36 uur per week

 

Het FACT+-team biedt behandeling en begeleiding in de directe omgeving van de cliënt en richt zich daarbij op (medische) behandeling, medicatieverstrekking en hulp bij zaken als huisvesting, financiën, werk, dagbesteding, (verbetering van) lichamelijk welzijn en psychiatrische problematiek. De FACT+ teams werken vanuit de visie van herstelondersteunende zorg. Hierbij staan het herstel en de eigen regie van de cliënt centraal. Er wordt nauw samengewerkt met familie en naasten en andere betrokken instanties.

Werken in  FACT+ Sneek-Stad betekent kansen om je te ontwikkelen op verschillende vakgebieden, doordat je samenwerkt met professionals vanuit de GGZ, de Verslavingszorg en het sociaal domein. Je komt in een team terecht waar jouw expertise tot volle bloei kan komen, waar je de kracht van de samenwerking tussen GGZ Friesland, VNN én het gebiedsteam dagelijks ondervindt en zelf ook dagelijks nog een stukje kunt groeien.

Wil je meer weten over onze aanpak? Klik dan op de onderstaande link: https://www.youtube.com/watch?v=aX_2qUG1A_k

Wat ga je doen?

Als zorghouderwerk je conform het professioneel statuut van VNN. Je voert intakegesprekken met cliënten. Je inventariseert de klachten, vragen en herstelwensen van cliënten ten behoeve van de intake, indicatie, diagnostiek en behandeling. Je levert een belangrijke bijdrage aan het opstellen van behandelplannen en het bespreken en evalueren ervan met de cliënt en binnen het multidisciplinaire team. Je behandelt en begeleidt cliënten en je betrekt hun systeem hierbij. Je hebt een signalerende en controlerende rol omtrent het medicatiegebruik en je verricht de nodige verpleegkundige handelingen. In de behandeling van de psychiatrische- en/of verslavingsproblematiek van de cliënt heb je ook structurele aandacht voor de somatiek en leefstijl. De FACT-methodiek en de laatste inzichten rond herstelondersteunende zorg zijn leidend bij alles wat je doet. Je onderhoudt de nodige contacten over de afstemming van de zorg met andere instanties. Je verricht activiteiten in het kader van de OGGZ, zoals casefinding, bemoeizorg en zorgtoeleiding, waarbij je samenwerkt met lokale ketenpartners. Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan het zorgbeleid binnen de afdeling. Je werkt binnen kantoortijden van 8:30 tot 17:00 uur en niet in het weekend.

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt een afgeronde opleiding SPV of bent bezig deze opleiding af te ronden.
 • Bij voorkeur heb je enkele jaren ambulante werkervaring en je hebt ervaring in het omgaan met crisissituaties.
 • Je hebt affiniteit met cliënten met zowel ernstige verslavings- als ernstige psychiatrische problemen. Je kunt (pro)actief en constructief contact leggen met de doelgroep en dit contact onderhouden.
 • Je hebt kennis van verslavende middelen, middelengebruik en verslavingsgedrag of bent bereid je hierin te verdiepen.
 • Je hebt kennis van en ervaring met diverse behandel- en begeleidingsmethodieken, dan wel de bereidheid om je daarin te scholen.
 • Je kunt onder druk en in risicosituaties weloverwogen en daadkrachtig prioriteren en handelen en indien nodig tijdig hulp en afstemming zoeken.
 • Je hebt een gezonde dosis relativeringsvermogen, je kunt goed je eigen grenzen bewaken en je beschikt over zelfreflectie.
 • Je hebt affiniteit met oplossingsgericht werken en je kunt ‘out of the box’ denken.
 • Je kunt zowel goed in teamverband als zelfstandig werken.
 • Je bent zorgvuldig in rapportage- en registratiewerkzaamheden.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs en eigen vervoer. Dit is noodzakelijk in verband met het ambulante karakter van de functie.
 • Je onderschrijft het belang van een gezonde leefstijl en draagt dit zelf ook uit en je onderschrijft het beleid van VNN van een volledig rookvrije organisatie.

Wat bieden wij je?

 • Veel mogelijkheden op het gebied van leren en ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn trainingen op het gebied van Oplossingsgericht Werken en Persoonlijk Leiderschap. Daarnaast biedt VNN ook een ruim aanbod aan digitale leertrajecten op GGZ thema’s en persoonlijke ontwikkeling via GGZ Ecademy en GoodHabitz.
 • Een arbeidsovereenkomst met Verslavingszorg Noord Nederland, eerst voor een jaar met de intentie te komen tot een vast dienstverband.
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ en een salaris conform functiegroep 55.
 • Een goede pensioenvoorziening bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Een eindejaarsuitkering van 8,33%. Een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsregeling, bedrijfsfitnessregeling en volledige vergoeding woon-werkverkeer bij gebruik van openbaar vervoer.
 • Een interessante, dynamische en leuke werkplek waar het beste van twee werelden samenkomt (GGZ en verslavingszorg).
 • Een bevlogen, enthousiast team waar een prettige werksfeer heerst.

Onderdeel van de aanstellingsprocedure is, dat in het kader van de vergewisplicht het Waarschuwingsregister Zorg en Welzijn wordt geraadpleegd en navraag wordt gedaan bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Daarnaast is onderdeel van de aanstellingsprocedure het inwinnen van referenties en dat je een Verklaring Omtrent het Gedrag kunt overleggen.


Vragen over de vacature?
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je tot 27 juli contact zoeken met Freddy van der Veen, manager FACT+, telefoon 06 - 13 78 60 57, en vanaf 27 juli t/m 14 augustus met Marjolijne de Jong, psychiater FACT+, telefoon 06 - 23 91 36 14.

Informatie over beide organisaties kun je vinden op www.vnn.nl en www.ggzfriesland.nl


Reageren?

Stuur je sollicitatie voor 17 augustus 2020 via de knop 'solliciteer direct' in de vacaturetekst op de website van VNN via de link: https://www.vnn.nl/werken-bij/vacatures/sociaal-psychiatrisch-verpleegkundige-spv-0

De sollicitatiegesprekken worden gehouden op maandag 24 augustus of dinsdag 25 augustus 2020.

Voor deze vacature werven wij gelijktijdig voor een Verpleegkundige HBO en er wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid wordt voorrang gegeven aan een interne kandidaat.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

« Terug naar overzicht Reageren

Meer weten?

Direct hulp nodig?