AIOS of ANIOS GGZ Friesland

Geplaatst op: 31-03-2020

GGZ Friesland is met ruim 2100 medewerkers en ruim 200 vrijwilligers één van de grootste werkgevers in de provincie Friesland. Door de omvang van de organisatie zijn er voldoende mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Daar hoort ook scholing bij. Wij zijn een erkend opleidingsinstituut voor psychiaters, psychologen en verpleegkundig specialisten. Toegepast wetenschappelijk onderzoek speelt een belangrijke rol om behandelingen te evalueren en te verbeteren. Wij komen graag in contact met:

arts assistenten die de opleiding tot psychiater willen volgen (AIOS)
of
arts assistenten niet in opleiding (ANIOS) die zich willen oriënteren in de psychiatrie en de opleiding overwegen


Informatie over de opleiding voor AIO

Het opleidingstraject bestaat uit de basisopleiding van tweeënhalf jaar met aansluitend een uitstroomprofiel van twee jaar. De uitstroomprofielen zijn: ouderenpsychiatrie, kinder- en jeugdpsychiatrie en volwassenen psychiatrie. Er zijn meerdere opleidingsplekken binnen GGZ Friesland beschikbaar. Het onderwijs wordt gevolgd binnen de Onderwijs & Opleidingsregio Psychiatrie Noord & Oost Nederland. Dit betreft één opleidingsochtend per week. Daarnaast volg je het onderwijs van de Friese psychiatrie-opleiding gedurende een halve dag per week. Studiemateriaal en andere opleidingskosten worden door GGZ Friesland vergoed. Meedraaien in crisisdiensten (avond/nacht/weekend) is een verplicht onderdeel van de opleiding.


Oriëntatiewerkplek als ANIO

Wanneer je nog onvoldoende ervaring heeft om te besluiten of de opleiding tot psychiater iets voor je is, biedt een werkplek als ANIO je een goede mogelijkheid om zich in de psychiatrie te oriënteren. Nadat je voor jezelf duidelijkheid hierover hebt, solliciteer je mee naar de beschikbare opleidingsplaatsen. Daarbij is gebleken geschiktheid een pre.


Uitgelichte vacatures

High en Intensive Care (HIC) kliniek in Leeuwarden (32 - 36 uur per week)
Als ANIO op de HIC klinieken levert u als basisarts binnen een multidisciplinair team een actieve bijdrage aan de toepassing en doorontwikkeling van HIC zorg. De HIC klinieken zijn gesitueerd naast het algemeen ziekenhuis te Heerenveen en Leeuwarden. We hebben een unieke combinatie van HIC zorg, kortdurende structurerende dagbehandeling, thuisbehandeling (‘Fries IHT’) en 7 x 24 uurs crisisdienst in een cluster spoedeisende psychiatrie ondergebracht, met korte lijnen met FACT teams en forensische psychiatrie. De HIC klinieken leveren een actieve bijdrage in de HIC ontwikkeling en laat goede resultaten zien op diverse audits. In ontwikkeling is het realiseren van een spoedeisende hulp psychiatrie in het Medisch Centrum Leeuwarden en het concentreren van de HIC klinieken in het Jelgerhuis te Leeuwarden. We hechten aan goede contactuele verhoudingen. HIC zorg is altijd een tijdelijk intermezzo en vergt een goede samenwerking met interne en externe ketenpartners.

Kliniek Kinnik (Kind en Jeugdpsychiatrie) (max. 36 uur per week)
Kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen hier opgenomen worden wanneer er sprake is van: gevaar voor zichzelf of voor en een ander veroorzaakt door een onderliggend psychiatrisch probleem. Of ontregeling op meerdere leefdomeinen, waardoor zowel kind of jongere als zijn leefomgeving en instabiel geworden zijn. Met een maximum van 8 bedden is dit de enige psychiatrische kliniek van de provincie Friesland. De kliniek van Kinnik is een gesloten opnameafdeling met een BOPZ-aanwijzing. 

ANIOS-en GGZ Friesland Spoed
GGZ Friesland Spoed is de crisisdienst van GGZ Friesland. Wij zijn er zeven dagen per week, 24 uur per dag, voor alle inwoners en bezoekers van de provincie Friesland die in acute psychische nood zijn. En wij zoeken ANIOS-en! Wil je geen werkweken van 60 uur of meer draaien en wil je gewaardeerd worden om wie je bent en wat je kan? Zou je het fijn vinden als er naar je geluisterd wordt om de ideeën die je hebt en de oplossingen die je aandraagt? Wil je werken in een omgeving waar je veel kunt leren, waar je veel vrijheid hebt en waar je de beschikking krijgt over een leaseauto (die je ook privé mag gebruiken)? Lees dan verder!

Dit ga jij doen
Als ANIOS binnen GGZ Friesland Spoed werk je als behandelaar volgens de uitgangspunten van het professioneel statuut van GGZ Friesland en voer je crisisinterventies uit bij de patiënt en diens familie/naast betrokkenen. Dit doe je niet alleen: je werkt intensief samen met collega’s van andere afdelingen en externe instanties zoals huisartsen, politie, algemene ziekenhuizen en andere GGZ-instellingen. Ook informeer en overleg je met teamleden (SPV-en, verpleegkundig specialisten en psychiaters). Verder draag je zorg voor volledige, tijdige en juiste registratie in het patiëntdossier, productieregistratie en tijdige urenregistratie en onderhoudt je contacten met instanties m.b.t. wetgeving en justitiële maatregelen in het kader van de BOPZ.

Dit doen wij voor jou
Werken als ANIOS binnen het Spoed-team is leerzaam, inspirerend en dynamisch. Geen dag is hetzelfde en we gaan alle uitdagingen aan. Na een inwerkperiode met intensieve werkbegeleiding krijg je veel zelfstandigheden. Je start in FWG functiegroep 65 (minimaal €3.820,- en maximaal €5.126,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek) en je krijgt de beschikking over een leaseauto, die je ook privé mag gebruiken. Verder wordt er zorgvuldig met de roostering omgegaan: dit betekent dat je op vaste tijden werkt en dat je geen dubbele diensten draait. Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Jouw toekomst
Bij belangstelling voor de A-opleiding tot psychiater kan er vanuit deze werkplek contact gelegd worden met de A-opleider van GGZ Friesland. Of wil je in de toekomst de opleiding tot huisarts volgen? Als je langer dan zes maanden bij ons werkzaam bent als ANIOS, dan kom je in aanmerking voor de vrijstelling van de GGZ-stage tijdens de huisartsopleiding.

Wat vragen wij:

 • een afgeronde opleiding tot basisarts (in Nederland of een ander EU-land) blijkend uit een BIG-registratie als arts;
 • goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • een klant- en resultaatgerichte attitude gebaseerd op multidisciplinaire samenwerking;
 • een zelfstandige en proactieve houding;
 • flexibiliteit en creativiteit met een gezonde dosis humor;
 • aantoonbare affiniteit met de psychiatrie en het werken in een multidisciplinair team;
 • de behoefte een eigen visie op behandeling en zorg in de psychiatrie te ontwikkelen en daarbij collega's te enthousiasmeren;
 • rijbewijs B.

Wat bieden wij:

 • een arbeidsovereenkomst afhankelijk van de functie (AIO/ANIO): voor de duur van de opleiding/(on)bepaalde tijd;
 • arbeidsvoorwaarden conform CAO-GGZ;
 • salaris en arbeidsvoorwaarden, afhankelijk van de functie, conform CAO GGZ;
 • een dynamische werkplek en een prettige werksfeer met volop ruimte voor nieuwe ontwikkelingen.

Word jij onze nieuwe held(in)?
Ben jij een BIG-geregistreerde arts met een goed gevoel voor humor, ben je in het bezit van rijbewijs B en wil jij je met passie inzetten voor mensen die ons het hardst nodig hebben? Mail, bel of WhatsApp dan met Petra Rijpstra, via petra.rijpstra@ggzfriesland.nl of 06 – 81 55 22 72.

« Terug naar overzicht Reageren

Meer weten?

Direct hulp nodig?